Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon mer som har problem med omgivningen?

Skrivet av Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007
Alltså våra tjejer ligger ca 1år efter vad det gäller utveckling i samspel och kommunikation, vilket gör att de då är som 1-1,5åringar just på den fronten...trots att vi påpekar detta hela tiden för folk i vår närhet så nu när Lovis kom så får vi massvis med kommentarer om att "nu är väl Nora och Saga stolta storasystrar" eller "de vill hjälpa till med allt nu va" och även en del andra liknanade kommentarer...vad gör man för att få dem att förstå att våra tjejer faktiskt inte har kommit så långt att de KAN göra dessa saker...de vet inte vad hämta är eller hjälpa till för samspelsmässigt så har de inte kommit dit än...blir så ledsen när det känns som att ingen förstår utan alla bara går på som ånglok och skiter fullständigt i vad man säger...

Jaja kan iallafall berätta att hörseltestet gick utan problem, dock så såg hon något i Noras öra så vi har fått remiss till öronläkare för att vara säkra. Imorgon är det ögonläkaren...om Saga är frisk när vi vaknar för idag har hon haft feber. Resursenheten har varit på dagis och godkänt 9-14 5dagar i veckan så nu slipper vi oroa oss för det...

Det kanske bara är mina hormoner som är ute och cyklar men jag blir så ledsen när jag hör vad alla förväntar sig när jag vet att de inte ens har en rimlig chans att leva upp till dem :(
Svar på tråden: Någon mer som har problem med omgivningen?

Grattis till Lovis!!!

Jag var tvungen att logga in bara för att skicka över en grattishälsning! Tror du inte att omgivningen har svårt att förstå att Saga och Nora är sena i sin utveckling, när det inte syns något på utsidan? Söta små flickor, det är jag helt säker på. Och man vill väl så väl, och tänker ut rara tankar om dem, scenarier som kunde passa i väldigt många familjer, men inte just hos er. Nu är det viktigt att du är tydlig, och inte luras in i fällan att vara en supermamma. Det låter positivt att du får ha de \"stora\" tjejerna på förskola 9-14. Då får de sin stimulans, och kontinuitet, och du får lite vila mellan varven. Du får nog välja vad du skall lägga energi på just nu. Njut av de små möten som flickorna säkert gör med sitt nya syskon, och hoppa över omgivningens kommentarer när du inte orkar förklara ännu en gång hur läget är. - Hur är det förresten om Lovas pappa går in och förklarar extra noga hur det ligger till, och att du bara blir ledsen av deras välmenande kommenterarer? Det biter kanske bättre? Grattis igen!
Skrivet av    Samiralva

hej jessica!

Vi som sitter dagligen med våra speciellare och läser om deras specialiteter har svårt att förstå att andra inte förstår, ännu svårare blir det när de inte Vill förstå och ännu ännu svårare när någon börjar \"bortförklara\" problemen med.. .hon/han mognar ju, det blir människor av alla , han är ju så glad, vi är ju alla olika... puuh att jag är trött för sånt. För JUSt NU är det svårt pga. det och det. även min kära mamma har svårt att se att sonen har asberger eller att lillemannen har en grav språkstörning. Skärskild svårt har hon att förstå as-diagnosen... men hon bor så långt borta och ser inte mycket av vardagen.... Skönt att damerna kan ha sin dagis-tid. Jag har missat lite... hur gamla är dom nu? 2 år- 21/2 år? HAr dom glädje av varandra? samspelet mellan dom? kämpa på, sov när bäbisen sover på dagarna... då orkar även du bättre, strunta i städningen!!!
Skrivet av    Katah

Tack :)

Jo det är säkert att de har svårt att förstå samt vill vara snälla...även om det blir tvärtom :( Det kommer bli skönt att de får gå på dagis de tider de får för annars så hade man nog kännt sig som en riktigt usel mamma...det positiva är att Lovis verkar ha ställt in sig på att ta en rejäl tupplur ungefär vid den tiden jag kommer hämta tjejerna och det känns ju bra om det blir så för då har man ju kanske lite mer färska krafter för att vara med dem :) Tyvärr så känner barnens pappa likadant och det är ingen som lyssnar på honom heller...och vi har sagt till att det är sårande att höra men det går tydligen inte in alls...för hur kan det såra någon när man säger massa snällt?!?! :( Nä vi får ta nya tag helt enkelt...ibland måste man bara få ur sig frustrationen man har på omgivningen...däremot kan jag säga att Nora är kanonduktig, jag blir riktigt impad...nästan så att jag tror att man blir rejält hemmablind och att jag var tvungen att komma bort för att upptäcka hur långt hon egentligen kommit :) Nu skall vi bara få henne att börja med ord också...annars använder hon tecken och försöker visa vad hon vill :) Saga ligger ju ett par månader efter henne så vi får väl se vad som händer :) Och båda är mycket nyfikna på sin lillasyster iallafall så det är ju positivt :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Hej...

var det vår situation du beskrev...det är PRECIS så...bortförklaringar hela tiden, \"jaja det kommer skall du se\", \"men de är ju så goa\" m.m. hela tiden...jag tror jag blir knäpp?!?! De är födda 22maj-03 så de är nästan 2,5år nu. Samspelet dem emellan har börjat komma lite, tyvärr ligger ju Saga ca 3månader efter Nora i utvecklingen (ja samspel/kommunikation då i övrigt är de ju \"normala\" 2,5-åringar :)) så Nora har börjat vilja leka med Saga men Saga fattar inte...hon blir en aning frustrerad över detta :/ Men det börjar komma iallafall, Saga har börjat kunna titta och skratta åt Nora när hon gör något tex och det är kul att se :) Städa...nä det får någon annan göra...däremot så denna veckan är ju kaos. Var hos ögonläkaren idag och ser gör de iallafall som de borde...vad hon kunde utläsa iallafall :) Imorgon skall vi åka bil långt för begravning, på onsdag skall psykologen komma till dagis,på torsdag skall vi till bvc och träffa läkaren (Nora har haft krupp/astmahosta när hon är förkyld) men först på torsdagen så är det fotografering på dagis...så hektisk vecka...tur att sambon är hemma ;)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Jag har länge sagt att om mina

barn inte får en diganos så går jag och skaffar en diagnos för mig själv då, för det är något som inte stämmer! men ack, att vi har fått vänta och kämpa och höra att \"han mognar nog\"... Han är sen nu!!!!!!!!!!!! Hjäääääälp! Och snälla kompisar lyssna på mig istället , lyssna, försök inte lösa barnens problem, för det kan du inte , men se mig ,se oss, försök att förstå ! Räck ut handen ibland och säg: jag kommer hem till dig så att du kan göra vad du vill .... en halv timme, ens! När händer sånt?
Skrivet av    Katah

samma här

Folk brukar säga att jag överdriver, så farligt är det inte, du ska se att det blir bra, det går säkert över, normala barn är presis likadana... osv. Jag blir super arg för att inte bli trodd! Folk vill säkert förminska problem för att trösta mig. Men min reaktion blir motsätta. Har ingen bra lösning, fräser ibland tillbaka. Man kanske ska fråga rakt ut -\"tror du mig inte?\"
Skrivet av    Larchik

och stort GRATTIS! (imt)

imt
Skrivet av    Larchik

Precis så...

fast jag är alldeles för mesig för att fräsa tillbaka :) Men visst är det frustrerande för det känns som att man inte blir trodd :( Och Tack för grattiset :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Ja,

alla som lyssnar och vill hjälpa till de är lätträknade...men för oss har det faktiskt blivit som så att de få som verkligen lyssnar på oss det är dem vi umgås med, resten träffar vi när vi måste...tråkigt men sant... Och sedan är det så synd för ingen av dessa verkar dessutom se deras framsteg utan det är hela tiden \"men varför pratar de inte\" och liknande...blir så trött... Känns skönt att inte vara ensam om fenomenet iallafall...
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007