Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej alla goa Mammor, ny här o vill ha HJÄLP!

Skrivet av Sanna-sol
Har en tjej som är 19 månader o nu fått en kille som är 8 veckor..jätte kul.Men jobbbigt ockås, helst vid nattning, hur gör ni när ni ska lägga den större o minstingen skriker? Han vill ha så mycket kontakt o det är svårt att lägga honom ifrån mig, den stora tjejen blir stressad av hans skrik o kan givetvis inte somna. Likaså när v varit på promenad så blir ja gså stressad av att ta in båda o de skriker, vem tar man först? men livet är ju underbart...vill ha bra råd från er m tättisar o hur ni löser det här på bra sätt? vågar man gå m i barnrytmik osv? klarar man det m 2 så små? jag måste ju ha koll på tjejen för hon är ju bara 19 mån, o sen sitta o amma lillkillen...hihihi..mycket frågor...Kram o tack för att ni finns
Svar
Man?
Är du ensamstående? Om inte så är väl det enklaste att din man tar stora tjejen vid nattningen?
Skrivet av    Mamma T2
inte rätt
person, Noella dumpar vi i sängen och hon sover inom 1minut.Om vi kommer in efter promis/bilresa och båda skriker så försöker jag prata med stora tjejen,så kanske det går lite lättare när jag tar Moltas före henne. Ska han ammas så tar jag henne före. Bävar införvintern med 2 barn med overaller....
Skrivet av    Helene Noella Moltas
Vi hjälptes åt
Speceillt när den lilla ammades i tid och otid, så fanns ju pappan där för det äldre barnet vid nattning t ex. Om den yngre skrek på natten, så turades vi också om att kånka på henne, även när mannen jobbade så hjälptes vi åt. För den som är hemma ska ju orka med den dagen också sedan. Har du testat att vara på golvet med sonen och dottenr? Du kan nämligen utnyttja lite att han har en syster just för närheten. Han är ju för liten att leka, men inte för liten för att få ögonkontakt med sin syster. När jag ammade den yngre så fick den äldre en flaska med välling eller vatten och vara med. Hon satt kanske någon minut och sedan iväg på annat.
Skrivet av    Lena_O
försök
att inte bli stressad av att barnen skriker, det ÄR svårt att vara dem tillags. Du behöver också träna dig på att de får skrika lite längre nu när de e två,och att man inte hinner med riktigt alltid,den du märker skricker mest för stunden tar du först. Lycka till.
Skrivet av    andromeda
jag ammade!
När lillan var nyfödd och även när hon var några månader gammal så hade jag en gungstol brevid stora systers säng och så ammade jag lillan samtidigt som jag nattade den stora = ) Men oftast så tog vi ett barn var här hemma och det gick galant! Men de gånger jag var själv så antingen ammade jag eller så tog jag med mig båda barnen och la mig i vår stora säng. Då somnade båda tjejerna bums! Jag lämnade aldrig lillan, om hon inte låg och sov förstås, utan tog alltid med mig henne även om jag skulle natta den stora. När det gäller att vara ute och fara t.ex. babyrytmik så kan jag gott rekomendera att antingen ha en bärsele eller en bärsjal. När du placerat den mätta och nöjda bebisen i bärselen/bärsjalen så kan du ha 100% koll på stora syster och hennes aktiviteter. Det ju klart att det kan köra ihop sig om lillkillen bli hungrig och aktiviteterna har dragit igång för stora syster men då kan du säkert be om hjälp av en annan vuxen i 5 minuter för att du ska amma eller något. Eller så får du helt enkelt få stora syster att sitta brevid dig medans du hjälper lille bror. För mig gick det bra och min stora tjej lyssnade på mig men jag vet andra där det inte gick och då får man nog be andra om hjälp eller något = ) Du kommer nog att märka ganska snart hur det är att vara ute bland folk med två små. Man lär sig fort vad man tar till sig för knep och idéer! = ) Massor med lycka till! Kram!
Skrivet av    cerlise
Nejmen titta, är det inte du som..
.. är med i Gravid? Moltas snitt? Tycker jag känner igen namnen på er. Ni har säkert redan diskuterat det här inne. En bra artikel. Jag tycker att det är jättebra att de uppmärksammar snitt lite mer nu för tiden, så kanske folk slipper vara så rädda för \"det okända\". När jag gjorde mitt första snitt för 9 år sedan drygt talades det inte alls om snitt. Man ville kanske inte skrämma upp blivande mammor och pappor? Nu har jag snittats lite fler gånger och lilla femman om två veckor blir också mitt femte snitt. Så jag blev väldigt glad över att läsa artikeln. Jag läser den flera gånger nu här på sluttampen för att \"ladda\" inför mitt eget. :O) Hoppas nu att det är du i artikeln. *S*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 36
Storasyster nattades...
... oftast av pappa när lillasyster var bebis. Min stora tjej var väldigt mycket med min man öht när den lilla var bebis - det föll sig naturligt så och det funkade bra. När det gäller skrik från båda och stress för dig så komemr du nog snart att \'stänga av\' (förstå mig rätt) och känna vem som behöver dig mest i just denna stunden :-) Så kände jag det iaf och det räddade min sinnesfrid många gånger.
Skrivet av    Tinalill m. tjejer 02&03
japp
det är jag, har läst här inne me inte skrivit så mkt, det är så dålig fart i Moltas ank.grupp. Jag tycker oxå att artikeln blev bra, informativ, kan oxå rekomendera Vif nya bok om snitt, den är kanon. Det gick faktiskt jättebra hela förlossnigen, det kändes jättebra att ha journalist/fotograf med, det kändes som en rolig tjejfest, med sambon :). Hade samma kirurg som med Noella och en kompis var OP-sköterska. Vi hade skitkul helt enkelt. Mådde jättebra efteråt, stannade 1 natt på BB. Sen fick vi alla foton ca 500st, och fick åka upp till studion och ta familjefoton.
Skrivet av    Helene Noella Moltas
maken...
nattade oftast storebror när lilebror var lika liten som din. Numer är liillebror 16 mån och nu turas vi om eller lägger båda samtidigt. Beror lite på dagsläget. Det händer halvofta att jag nattar båda pojkarna själv när maken jbbar kväll/natt och det funkar riktigt bra faktiskt.
Skrivet av    Asereht
Häftigt!
Kul att det gick så bra. Jag har funderat på att låta ta bilder eller filma, men det har aldrig blivit av. 500 bilder låter ju lagom. *S*
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 36
hm jadu såhär gör jag
har storasysters säng jämte våran säng och jag ligger i stora sängen och liggammar bäbisen medans jag pratar med storasystern. Ibland hjälps vi åt att pappan tar bäbisen men ska hon äta så får ju jag ta henne förståss *ler* Detta fungerar bra för oss men vi har en lätt tjej att natta med iofs
Skrivet av    X-tjejen med 3 små busungar
stora syster fick alltid
vara med vid amning, blöjbyten etc. då kände hon sig inte utanför utan delaktig. när jag nattade stora tjejen så låg vi i hennes säng och jag ammade samtidigt lillasyster. vi fick in jättebra rutiner på en gång, eftersom stora tjejen gick på dagis, så lilla somnade alltid när vi gick till dagis och när man hämtade, så hon fick sovrutinen direkt. jag gick ofta på öf där det var sångstund etc och det gick superbra att ha båda barnen med sig, lilla fick sitta i bärsele eller så satt hon i knät och vi var med stora syster när hon gjorde grejer. tillslut kommer man in i det och allt flyter ganska bra. lycka till!!! kram
Skrivet av    Sussi m. Emma&Elin
Vi gjorde..
Som så att min man tog Noella 0203 och gav henne välling, och jag nattade Sebian 0403. Det funkade bra för oss. Jag har gått på barn sångs grupper med båda, det blir lite rörigt. Men båda två har tyckt och tycker att det är jätte kul med barn sångs grupperna. Lycka till!
Skrivet av    N och S mamma
Jag blev..
lite härdad. Hade nyfödda tvillingar och en ettåring. Ettåringen fick lära sej somna själv efter nattning när tvillingarna föddes. Det kändes bättre att gå in och lugna med 5 min mellanrum. Min irritation blev mindre. Det var bättre att mitt hjärta ömmade för honom dom kvällar det tog innan han blev trygg i sänggåendet än att jag satt där och kände stressen av två skrikandes bebisar utanför dörren. Naturligtvis hade ena tvillingen magknip mellan 16-20 varje kväll. Bebisarna hade jag i bärsele, en på magen och en på ryggen., :-)vilket liv!! Nattningen av tvillingarna har aldrig varit några direkta problem. Jag hade inget val. Ja la dom och sa godnatt. Dom skrek några sekunder och sen sov dom. Idag kan jag se ganska tydligt att enlingen inte är riktrigt lika trygg i sin säng som tvillingarna. Han vill gärna sova hos mej ibland. Jag har min egen teori att det beror på att han har sovit som bebis hos mej. Jag har vankat omkring för att sen försiktigt lägga ner och smyga ut. Detta gjorde jag aldrig med de andra. Det var godnatt.
Skrivet av    3-barns-mamma
Hej!
Hinner inte skriva så mycket nu. Men jag måste absolut rekommendera att gå på barnrytmik. Jag gjorde det när stora tjejen var 21 månader och det funkade jättebra. Samuel satt i bärsjal eller låg på en filt i ett hörn. När han blev lite större, typ 4 månader tyckte han också att det var så skoj på rytmiken, han låg och tittade och skrattade och var helnöjd. Lycka till!
Skrivet av    Annika m Ingrid o Samuel
Nattning....
Jag nattade båda i vår dubbelsäng, då kunde jag amma den lille och den store låg brevid. Testa öppna förskolan innan du anmäler dig till babyrytmik är mitt tips. Med mina pojkar hade nog inte funkat att gå på babyrytmik. Sen angående vem att ta vem först... Man får prova sig fram, om den store klättrar och halvt slår ihjäl sig bara för att man tar den skrikande bebisen så kanske det är bäst att snabbt ta den store först? Man får prova sig fram. Lycka till!!!
Skrivet av    LottaJ
inte ensamstående..
men min kille jobbar skift o är ofta borta vid nattning osv...
Skrivet av    Pust...